owsianka z orzechami

Daktylowa owsianka z brzoskwinią i orzechami pecan

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Oto kolejna odsłona śniadaniowej owsianki, którą można przygotować wieczorem w domu i w słoiku zabrać do pracy, lub do szkoły. Owsianka z dodatkiem daktyli, brzoskwini i orzechów pecan, to świetny sposób na rozpoczęcie dnia w pracy. Jest słodka, smaczna i pożywna. Zachęcam do wypróbowania :)

Składniki (na 1-2 porcje):

  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka płatków owsianych górskich,
  • 1 łyżka otrębów pszennych,
  • 2 łyżki kremu daktylowego- z tego przepisu,
  • 1 brzoskwinia,
  • 2 garście orzechów pecan,
  • 1 łyżka miodu,

Przygotowanie:

  • brzoskwinie myję, obieram i kroję na mniejsze kawałki,
  • orzechy także kroję na mniejsze kawałki,
  • mleko zagotowuję i dodaję do niego płatki owsiane, otręby pszenne i krem daktylowy, dokładnie mieszam i gotuję na małym ogniu ok 3 minut,
  • ugotowane płatki lekko studzę i następnie miksuję blenderem na krem,
  • do słoika przekładam kolejno: krem owsiany, 1/2 pokrojonej brzoskwini i garść pokrojonych orzechów, krem owsiany, 1/2 pokrojonej brzoskwini, pozostałe orzechy i miód,
  • można spożywać od razu, lub po przechowywaniu w lodówce zabrać ze sobą do pracy lub szkoły.

Smacznego! :)

Przepis bierze udział w akcji:

Szkolne śniadania

2 myśli nt. „Daktylowa owsianka z brzoskwinią i orzechami pecan”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>