owsianka dyniowa z figą i bananami

Dyniowa owsianka z banami i figą

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Zapraszam zatem na kolejną odsłonę śniadaniowej owsianki w jesiennej, sezonowej wersji smakowej.

Składniki (na 1-2 porcje):

  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka płatków owsianych górskich,
  • 2 łyżki puree z pieczonej dyni,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 banan,
  • 1 figa,

Przygotowanie:

  • mleko zagotowuję i dodaję do niego płatki owsiane  i gotuję na małym ogniu ok 3 minut,
  • owsiankę zdejmuję z kuchenki i dodaję do niej sok z cytryny oraz puree z dyni i miód- wszystko mieszam i odstawiam do lekkiego ostudzenia,
  • do miseczki przekładam  owsiankę, którą mieszam z pokrojonym w plastry bananem,
  • na wierzchu układam pokrojoną figę,
  • gotowe do zjedzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>