Jarmużowe pesto z nerkowcami

Jarmużowe pesto z nerkowcami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Świeże domowe jarmużowe pesto z nerkowcami- czy może być lepszy dodatek do pieczywa? Dla mnie domowe, pachnące pesto, to najlepsze z możliwych „smarowideł” do chleba, jest nie tylko pachnące, ale i zdrowe. Zapraszam do wypróbowania!

Składniki (na słoik 250 ml):

  • 3 duże garście umytego i pokrojonego jarmużu,
  • ¾ szklanki orzechów nerkowca,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 6 łyżek oliwy,
  • 2-3 łyżki wody,
  • Sól, pieprz- do smaku ( u mnie po ok. ½ łyżeczki)

Przygotowanie:

  • W kielichu blendera kielichowego umieścić wszystkie składniki i je zmiksować,
  • Dla uzyskania pożądanej gęstości można dodać więcej wody.

Smacznego! :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>